Mainos
Mainos

Jehovan todistajat: Asepalvelukselle muu peruste kuin maanpuolustus

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) esitys Jehovan todistajien erivapauden kumoaminen asevelvollisuudesta ei saa kovinkaan suurta vastakaikua Jehovan todistajien puolelta.

– Suomessa oleva siviilipalveluslaki perustuu maanpuolustusvelvollisuuteen ja sen täyttämiseen. Jehovan todistajat kieltäytyvät siitä omantunnon vuoksi. Ja jos olisi joku sellainen palvelus, johon Jehovan todistajat määrättäisiin, niin sille pitäisi olla joku muu peruste kuin maanpuolustus, eikä sellaista yleisesti tiedetä, Jehovan todistajien tiedotusjohtaja Veikko Leinonen kertoo MTV3:n Uutisille.

Wallinin mukaan uskontoryhmä voisi suorittaa siviilipalveluksen, joka olisi suunnattu nimenomaan Jehovan todistajille. Lain mukaan yhdyskunta voi hakea oikeutta tarjota palvelupaikkaa omista seurakunnista.

– Aikaisemmissa keskusteluissa kovin monet sanoivat, että tuntuisi aika erikoiselta, jos aseistakieltäytymisen sijasta määrättäisiin palvelemaan hengellisissä tehtävissä, Leinonen lisää.

Katso Katja Nuorvalan juttu (Seitsemän uutiset 2.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme