Mainos
Mainos

Jehovan todistajien erityisvapaus armeijasta joutuu syyniin

Puolustusministeri Carl Haglund on päättänyt asettaa selvitysmiehen kartoittamaan asevelvollisuudesta vapauttavaa lainsäädäntöä.

Kartoituksen taustalla on kansalaisten yhdenvertainen kohtelu asevelvollisuuden suorittamisessa tai sen suorittamatta jättämisessä. Esimerkiksi Jehovan todistajat ovat olleet vapautettuja asevelvollisuudesta vuodesta 1987 lähtien.

Ministeri päättää tarvittavista jatkotoimenpiteistä selvitysmiehen raportin valmistuttua. Selvitysmieheksi tullaan nimeämään Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö on vaatinut aiemmin, että Jehovan todistajien asevelvollisuus on palautettava. Hänen mukaansa yhden uskontokunnan erivapaus asevelvollisuudesta ei ole ollut tasavertainen muita kohtaan.

Myös entinen puolustusministeri Stefan Wallin olisi poistanut Jehovan todistajien erivapauden. Hän olisi passittanut Jehovan todistajat heille säädettyyn siviilipalvelukseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot