Mainos
Mainos

JHL epäilee Lastenliittoa työehtosopimuksen laiminlyönnistä

Kokoomusta lähellä olevan Kansallisen Lastenliiton työntekijät ovat ryhtyneet peräämään palkka- ja muita työsuhdesaataviaan.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL epäilee, että Lastenliitto on jättänyt maksamatta työntekijöilleen yleissitovan työehtosopimuksen mukaisia palkkoja, kokemuslisiä, lomarahoja, sairausajan palkkoja, päivärahoja ja ylityökorvauksia jopa viiden vuoden ajan.

JHL:n mukaan kyse on yksistään Helsingissä kymmenistä Lastenliiton työntekijöistä.

Kansallinen Lastenliitto järjestää kesän aikana lapsille ja nuorille muun muassa päivä- ja kesäleirejä, retkiä ja koulujen iltapäiväkerhotoimintaa. Liitolla on toimintaa ympäri maata.

Kerho- ja leiritoimintaa pyörittävät ohjaajat on palkattu lähinnä määräaikaisilla sopimuksilla.

Kansallisen Lastenliiton johto on ollut sitä mieltä, ettei sen työnantajana tarvitse noudattaa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta, koska Lastenliitto on poliittisen puolueen toimintaa tukevaa työtä tekevä yhdistys.

Aluehallintoviraston tarkastuskertomuksessa Liiton näkemys tyrmättiin täysin. Työsuojeluviranomaisten päätöksen mukaan Liiton on noudatettava sopimusta.

– Yleissitovuus on pakottavaa oikeutta. Tämä on erittäin tärkeä asia JHL:lle ja, olemme valppaana sen seuraamisessa, sanoo JHL:n aluetoimitsija Veikko Lehtonen.

Lastenliiton toiminnanjohtaja Pirjo Tolvanen ei halunnut kommentoida asiaa MTV3:n uutisille. Myös liittoa avustanut juristi Ilkka Haapalainen kieltäytyi haastattelusta. Haapalaisen mukaan Liitto ryhtyy noudattamaan palkka-, työaika- ja vuosilomamääräyksiä elokuusta lähtien.

JHL:n mukaan sopimusta pitää noudattaa jo nyt. JHL aikoo myös selvittää takautuvasti kaikki mahdolliset maksamatta jääneet palkat ja muut työsuhde-edut.

(MTV3)

Katso Pekka Lehtisen juttu (Huomenta Suomen uutiset 13.6.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot