Mainos
Mainos

JHL: Meidän oli pakko laajentaa tukilakkoja

Myös julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen Merimies-Unioni SMU laajentavat tukilakkojaan.  Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on kertonut laajentavansa tukilakkoaan lukuisiin yrityksiin ensi tiistaista lähtien. Lastien käsittely keskeytyy kaikissa Suomen satamissa. 

JHL:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan muuta vaihtoehtoa ei ollut.

– Saimme käräjäoikeudelta turvaamistoimenpidepäätöksen, ja uhkasakon nojalla lopettamaan DHL:ää koskevan työtaistelutoimen, koska yksittäiseen yritykseen koskeva toimi olisi kilpailua vääristävää. Kilpailuvääristymä poistuu, kun laajennamme toimen kaikkiin yrityksiin. Käräjäoikeus käytännössä pakottaa meidät laajentamaan nämä toimet koskemaan koko kenttää.

Eloranta ihmettelee käräjäoikeuden päätöstä asettaa kullekin liitolle puolen miljoonan euron uhkasakko.

– On todella kummallista, kun puhutaan kuitenkin laillisesta toimenpiteestä, että tällä tavalla lähdetään murtamaan lakkoa ja hyökkäämään kollektiivista sopimisoikeutta vastaan. Onhan tämä nyt ennenkuulumatonta Suomessa. Kyllä tämä pistää miettimään, että mihin suuntaan tässä oikein ollaan menossa, sanoo Eloranta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme