Mainos
Mainos

JHL pettyi päätökseen valtionyhtiöiden myynnin sallimisesta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on pettynyt eduskunnan päätökseen antaa valtioneuvostolle vapaat kädet kolmen valtionyhtiön myynnille. Liitto muistuttaa, että päätös on jyrkässä ristiriidassa kansalaismielipiteen kanssa. Tuoreen gallupin mukaan enemmistö suomalaisista vastustaa valtionyhtiö Destian yksityistämistä.

JHL pitää myös hyvän hallintotavan vastaisena runnata myyntivaltuusasia eduskunnassa läpi poikkeuksellisessa päätöksentekomenettelyssä, varsinkin, kun hallitus on vakuuttanut, ettei myyntejä olla nyt valmistelemassa.

JHL kummastelee, että hallituspuolueet ovat kertoneet haluavansa kehittää Destiaa valtion vahvassa määräysvallassa ja yhteistyössä suomalaisen kumppanin kanssa. Nyt kuitenkin pyydettiin ja saatiin avoimet myyntivaltuudet ilman minkäänlaisia reunaehtoja. Se ei vastaa liiton mukaan hallituspuolueiden ilmaisemaa tahtotilaa.

JHL tulee seuraamaan tiiviisti valtionyhtiöitä koskevien asioiden etenemistä ja kannustaa myös äänestäjiä vaikuttamaan valppaasti omien puolueidensa ratkaisuihin. Yhtiöiden etu ja suomalaisen yhteiskunnan etu eivät aina käy yksiin.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme