Mainos
Mainos

JHL: Tehyn ero kuntasopimuksesta romuttaisi tasa-arvoa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton mukaan Tehyn vaatimat omat sopimusoikeudet romuttaisivat yli kymmenen vuoden ajan rakennettua palkkausjärjestelmää, joka perustuu nimenmaan työn vaativuuteen.

Tehyn pyrkimys irtautua kunta-alan sopimusjärjestelmästä ei saa tukea Suomen suurimmalta ammattiliitolta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori (sd.) katsoo, että Tehyn pyrkimykset heikentäisivät sukupuolten tasa-arvoa ja oikeudenmukaista palkkausta.

Liiton vaatimat omat sopimusoikeudet romuttaisivat yli kymmenen vuoden ajan rakennettua palkkausjärjestelmää, joka perustuu nimenmaan työn vaativuuteen.

JHL:n edustajiston kokouksessa Helsingissä tänään puhunut Santamäki-Vuori muistutti, että Tehyn jäseniä on hoitoalalla "vain" 80 000, kun samoissa tehtävissä on yli 140 000 muuta hoitoalan ammattilaista.

Sopimuskentän pirstaloituminen merkitsisi takapakkia työmarkkinoiden yleisessä tavoitteessa päästä laajempiin kokonaisuuksiin.

Santamäki-Vuori korosti, että myös yksityisellä sektorilla pyritään suurempiin kokonaisuuksiin, jolloin myös rajariitoja voidaan välttää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme