Mainos
Mainos

JHL: Valtionyhtiöiden yksityistäminen johtaa ylihinnoitteluun

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto valmistautuu perjantaiseen työnseisaukseen. Mukana ovat Destia, Labtium, Raskone ja Finavia. Työnseisauksella protestoidaan valtion omistajapolitiikkaa. Hallitus pohtii yhtiöiden myyntiä.

JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori korostaa MTV3:n Huomenta Suomessa, että valtionyhtiöiden, kuten Destian myynti yksityiselle omistajalle vaikuttaa suoraan myös veronmaksajiin.

- Tienpidoissa ja väylänrakentamisessa markkinoille mahtuu hyvin vähän toimijoita. Tarvitsemme julkisen valtionyhtiön tälle alalle, jotta markkinoille ei syntyisi ylihinnoittelua. Tämän laskunhan maksavat veronmaksajat, koska urakat ovat kuntien ja valtion tilaamia, Santamäki-Vuori painottaa.

Santamäki-Vuori muistuttaa, että markkinoiden keskittyminen esimerkiksi asfalttialalla on johtanut tilanteeseen, missä useat keskeiset yksityiset toimijat näyttävät syyllistyneen laittomuuksiin.

- Toimijat ovat keskenään sopineet urakoiden hinnoista ja markkinoiden jakamisesta. Kuitenkin myös ilman mitään laittomuuksia markkinoiden keskittyminen johtaa auttamatta ylihinnoitteluun.

Perjantaiseen työnseisaukseen osallistuu noin 2000 JHL:n jäsentä. Kuusituntinen työnseisaus sotkee etenkin lossiliikennettä, mutta lentokentät pidetään suurilta osin auki.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme