Mainos
Mainos

Jiirisaha myyntikieltoon Suomessa

Kuluttajavirasto on pannut myyntikieltoon yleisesti myydyn jiirisahan.

Tämä jiirisaha on myyntikiellossa

Myyntikieltoon asetettu puuntyöstösaha on Elektra Beckumin KGS 300, mutta sitä on myyty myös muulla nimellä. Se on ollut myynnissä rautakaupoissa useita vuosia.

Sahan on havaittu aiheuttavan vakavien käsi- ja sormivammojen vaaran. Työterveyslaitoksen tutkimuksessa huomattiin, ettei sahassa ole minkäänlaista jarrumekanismia terän pysäyttämistä varten. Siitä puuttuu myös liikkuvan teräsuojan lukitusmekanismi.

Kuntien terveystarkastajat valvovat, että sahan myynti loppuu kaupoissa. Sahoja ostaneet kuluttajat voivat ottaa yhteyttä myyjäliikkeeseen ja neuvotella vaihdosta tai kaupan purusta. Kuluttajavirasto on velvoittanut maahantuojaa vaihtamaan myydyt sahat turvallisiin malleihin tai purkamaan kaupan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot