Mainos
Mainos

Jo kaksi kolmesta käyttää E10-bensiiniä

Suurin osa suomalaisista autoilijoista on jo ryhtynyt käyttämään uutta E10-bensiiniä, joka tuli markkinoille vuoden alussa. Näin arvioi Öljyalan keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä. Hän uskoo, että uutta laatua on saatavilla kaikissa maan huoltoasemissa viikon sisällä.

- Näyttää siltä, että noin kolmasosa käyttää 98-oktaanista E5-suojalaatua, ja loput ovat siirtyneet 95 E10-bensiinin käyttämiseen.

Vänskän mielestä uutiset uuden bensiinilaadun karttamisesta ovatkin liioiteltuja.

- Vaikka lehdissä on kirjoiteltu, että kuluttajat eivät uskaltaisi lähteä kokeilemaan uutta laatua, niin kyllä kentällä on kaikki sujunut ihan hyvin, Vänskä vakuuttaa.

St1: E10 on jo valtatuote

Polttoaineyhtiö St1:n myyntijohtaja Mikko Reinikari sanoo, että yli 75 prosenttia auton tankkaajista valitsee E10-bensiinin.

- Siitä on tullut valtatuote. Varmasti on vielä hieman epätietoisuutta, mutta uskon, että käyttäjämäärä nousee vielä pikkuhiljaa.

Vänskä puolestaan arvelee, että 98-oktaanisen bensiinin osuus tulee vielä kasvamaan, sillä 95-laadun korvannut E10-bensiinin etanolimäärä ei sovi kaikkiin moottoreihin.

- Autoalan selvityksen mukaan nykyisistä bensiinikäytöisistä autoista yli 72 prosenttia voi käyttää E10-bensiiniä.

98-oktaanista saa vielä vuosia

Vänskän mukaan niin kutsuttu suojalaatu eli 98-oktaaninen bensiini tulee olemaan varmasti vielä vuosikausia Suomessa, sillä meillä on vanha autokanta.

- Kevään edetessä myös moottoripyörä- ja venemoottorivalmistajat ilmoittavat, mitä bensalaatua he suosittelevat.

Vänskän mielestä bensiinin hinnassa on tapahtunut pientä laskua E10:n markkinoille tulon myötä.

- E10:ssä on aikaisempaa enemmän etanolia, ja tämän vuoden alusta tuli voimaan energiaveron uudistus, joka verottaa etanolia hellemmin. Bensiinin hintaan vaikuttavat tietysti monet muutkin tekijät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme