Mainos
Mainos

Jo maksettuihin lentomatkoihin lisälasku polttoaineesta

Korotukset koskevat syyskuun valmismatkoja ja elokuun reittilentoja. Matkanjärjestäjistä ainakin Aurinkomatkat ja Tjäreborg perivät polttoainelisän matkustajilta.

Osaan jo maksetuista lentomatkoista on tulossa lisälasku kallistuneen polttoaineen takia. Valmismatkalle Finnairin lennolla syyskuussa lähtevät saavat varautua keskimäärin 13-18 euron lisälaskuun. Myös joihinkin Finnairin reittilentoihin on tulossa elokuussa kuuden prosentin korotus.

Finnairin tiedotuspäällikön Usko Määtän mukaan reittilentojen hinnankorotukset eivät koske halvimpia myynnissä olevia lippuja ja esimerkiksi kampanja- ja viikkotarjouksia. Korotus koskee kuitenkin myös jo varattuja lentoja.

Tilauslennoista matkanjärjestäjiltä perimiään hintoja Finnair korottaa reilut neljä prosenttia.

- Matkanjärjestäjät päättävät itsenäisesti matkustajilta perittävistä korotuksista. Korotukset perustuvat yleisiin seuramatkaehtoihin, Määttä huomauttaa.

Ainakin Aurinkomatkat ja Tjäreborg perivät polttoainelisän matkustajilta. Finnmatkojen asiakkailta lisäveloitusta sen sijaan ei peritä.

Seuramatkaehtojen mukaisesti matkustajille pitää ilmoittaa hinnanmuutoksista kuusi viikkoa etukäteen. Lokakuun lentoihin mahdollisesti tulevista hinnankorotuksista päätetään Määtän mukaan elokuun puolivälissä.

- Polttoaineen hintoja tuntuu olevan aika mahdoton ennakoida, mutta tilannetta seurataan ja katsotaan kuukausittain, Määttä selvittää.

Finnair sopi matkanjärjestäjien kanssa syksyn lomalennoista viime vuoden lopulla. Sopimusten hinnat perustuvat viime vuoden kesäkuun lopun polttoainehintaan. Määtän mukaan öljy oli tuolloin yli 30 prosenttia halvempaa kuin nyt.

- Ennakoimme Finnairin polttoainekustannusten nousevan viime vuodesta 120 miljoonaa euroa, Määttä kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot