Mainos
Mainos

Jo toinen laivayhtiö vaikeuksissa Suomenlahden liikenteessä

Kova kilpailu Suomenlahden meriliikenteessä on pudottanut viikon kuluessa jo toisen laivayhtiön, kun Super Sea Cat lopetti reittinsä Helsingin Tallinnan välillä. Pietarin ja Helsingin väliä kulkenut Stella Line lopetti viikko sitten liikennöityään vain kaksi kuukautta.

Polttonesteiden hintojen korotuksen pelätään lopettavan vielä muitakin yhtiöitä.

- En näe yhtiöiden uppoamista tai putoamista, kysymys on normaalista kilpailusta. Siinä missä joku toinen voi kärsiä kovasti polttonesteiden hintojen korotuksista, niin joku toinen voi päästä pienemmin korotuksin ja pienemmin vahingoin, arvioi Suomen Varustamot ry:n johtaja MikaNykänen.

SuperSeaCatin lähtö vie 150 työpaikkaa

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän SuperSeaCatin liikennöinti on keskeytetty. Yhtiön selvitystila on viemässä työpaikan 150 merimieheltä. Eckerö Line ei aio vetäytyä Tallinnan-liikenteestä huhuista huolimatta.

SuperSeaCat on ajautumassa matkustajille antamansa tiedon mukaan sevitystilaan. Syyksi se mainitsee rahoitusvaikeudet sekä laivaliikenteen tiukan kilpailutilanteen. Yhtiö kertoo tarvitsevansa merkittävän summan pääomaa, jotta se voisi selviytyä kevätkaudelle asti.

Yhtiön rahoitusvaikeuksia käsiteltiin hallituksen kokouksessa Tallinnassa tänään.

Yhtiön toimitusjohtaja lupasi Helsingin Sanomien haastattelussa, että lippunsa lunastaneet saavat rahansa takaisin. SuperSeaCatilla piti huomenna olla kolme lähtöä, joista kaksi Helsingistä ja yksi Tallinnasta

Laivayhtiö SuperSeaCatin vetäytyminen Helsingin ja Tallinnan väliseltä reitiltä vienee työpaikan noin 150 merenkulkijalta, arvioi Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.

SuperSeaCatin molemmilla aluksilla on noudatettu suomalaisia työehtosopimuksia, vaikka ne ovat purjehtineet Italian lipun alla. Alusten myymälä- ja ravintolahenkilöstöstä suurin osa on virolaisia, konehenkilökunta ja päällystö noin puoliksi Virosta että Suomesta.

Eckerö Line aikoo jatkaa

Eckerö Linesilla ei toimitusjohtaja David Lindströmin mukaan ole mitään aikeita vetäytyä Tallinnan-liikenteestä, vaikka julkisuudessa näin ehdittiin arvailla.

Yhtiö liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä kahdella aluksella, joista Nordlandia on perinteinen matkustajalaiva ja Translandia keskittyy enemmän rahtiliikenteeseen.

- Meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia lopettaa kannattavaa liiketoimintaa. Eckerö Lines tulee jatkamaan kuten tähänkin asti, Lindström sanoi.

Lindströmin mukaan Eckerö Lines kuljetti heinäkuussa Tallinnaan matkustajia peräti 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtiö ylsi alkukesän aikana neljän prosentin kasvuun.

Viking Line ja Tallink ovat niin ikään kertoneet matkustajamäärien selvästä kasvusta. Lindström uskoo, että talousnäkymien synkistyminen saattaa jopa lisätä Tallinnan-matkailun suosiota.

- Kun on taloudellista epävarmuutta, arkeen haetaan piristystä entistä lähempää. Lisäksi hintojen nousu Baltiassa on rauhoittumassa. Siitäkin on etua meidän asiakkaillemme, jotka ovat yli 90-prosenttisesti suomalaisia, Lindström sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme