Mainos
Mainos

Jo viikko ilman sähköä – näin Rönbergin perhe selviytyy

Kirkkonummelaisen Rönbergin perheen sähköt katkesivat tasan viikko sitten tapaninpäivänä. Sähköttömyydestä on selvitty vanhanajan keinoin: esimerkiksi talon lämmitys hoituu takan ja leivinuunin avulla.

– Keskiviikkona saatiin takaisin kolmannes sähköistä, minkä ansiosta osa valaisimista toimii, kertoo perheen isä Kaj Rönberg.

Vettä ei taloon hanoista tule, joten sitä nostetaan vanhasta kaivosta. Perhe käy peseytymässä naapurin puusaunassa, jonka ystävällinen naapuri jaksaa lämmittää joka ilta.

Ruoanlaitto onnistuu vanhalla puuhellalla, ja sattumalta kävi niin, että keskiviikkona palautunut sähkö sai valot palamaan juuri keittiössä.

Perheen nelivuotiasta tyttöä pimeys ei haittaa – aikuisten mielestä pimeässä on hankala leikkiä, mutta tytön silmin ympäri taloa levittäytynyt kynttilämeri on vain hauska ja jännittävä.

– Emme tiedä, milloin loput sähköstä palautuvat. Alkuviikostahan Fortum lupaili pienjännitevikojen korjausta, mutta katsotaan, miten käy, Kaj Rönberg sanoo.

Tähän saakka perhe on suhtautunut sähköttömyyteen kärsivällisesti, mutta etenkin veden kantaminen kaivosta alkaa jo turhauttaa, samoin päivästä toiseen jatkuva pimeys.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme