Mainos
Mainos

Joenpalo kehottaa SAK:ta ja STTK:ta yhdistymään

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Ilkka Joenpalo haluaisa yhdistää SAK:n ja STTK:n ja perustaa niiden perusjoukon ympärille modernin palkansaajakeskusjärjestön.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Ilkka Joenpalo kehottaa palkansaajien SAK:ta ja toimihenkilöiden STTK:ta yhdistymään pikaisesti. - Nyt olisi todella harkinnan paikka synnyttää objektiivinen ja ennakkoasenteeton keskustelu keskusjärjestökentän kokoamisesta. Kolmen palkansaajakeskusjärjestön malli ei ole hyvä, STTK:laisen suurliiton johtaja sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Joenpalo lakkauttaisi SAK:n ja STTK:n ja perustaisi niiden perusjoukon ympärille modernin palkansaajakeskusjärjestön. Uuteen järjestöön Joenpalo houkuttelisi mukaan myös akavalaiset sosiaali- ja kirjastotyöntekijät, lastentarhanopettajat sekä opettajat. - Sinne voisi koota Akavasta sen selvästi matalapalkkaisen osan, josta Akava ei ole koskaan välittänyt muuta kuin juhlapuheissaan, Joenpalo lisää.

Joenpalon mielestä uusi järjestö parantaisi huomattavasti pieni- ja keskituloisten, hyvin koulutettujen ammattilaisten edunvalvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme