Mainos
Mainos

Joensuun kaupungin miehisestä työpaikkailmoituksesta syntyi äläkkä – ”Epäonnistuimme”

Joensuun kaupungin työpaikkailmoitus on herättänyt runsaasti keskustelua tasa-arvosta etenkin sosiaalisessa mediassa. Työpaikkailmoitus, jossa haetaan johtajia on julkaistu tänään useissa sanomalehdissä.

Ilmoituksen kuvassa kokousta johtaa partasuinen mies, jolla on avain kädessä. Ilmoitustekstissä kerrotaan, että hakijalta edellytettään ylempää korkeakoulututkintoa ja hyviä sosiaalisia taitoja. Kohun nostatti kuvan lisäksi maininta: "Pahitteeksi emme myöskään katso, jos korvasi kestävät Pohjois-Karjalan murretta ja egosi pystyy kannattelemaan hieman löysempääkin solmiota".

Teksti ja kuva on tulkittu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa niin, että tehtäviin haetaan nimenomaan miehiä.

Joensuun kaupunki julkaisi heti sunnuntaina tiedotteen, jossa pahoittelee epäonnistunutta viestintää.

"Epäonnistuimme viestinnässämme, koska kampanjan idea ei välity yhden lehti-ilmoituksen perusteella. Pahoittelemme asiaa ja haluamme tähdentää, että haemme johtajaa, emme miestä tai naista.

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus ovat meille toimintamme perusperiaatteita, emmekä halua murentaa näitä arvoja omassa viestinnässämme."

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme