Mainos
Mainos

Joensuun kaupunki huolissaan katupartiotoiminnasta: "Järjestyksenvalvonta ei kuulu yksittäiselle järjestölle"

Joensuun kaupungin johto kertoo seuranneensa huolestuneena Soldiers Of Odin -katupartioinnin aloittamista.

– Suomessa toimitaan lakien mukaan, eikä järjestyksenvalvonta ole yksittäisen järjestön tehtävä, Joensuun kaupungin viestintäpäällikkö Ville Moilanen sanoo MTV Uutisille.

Moilasen mukaan Joensuussa ei ole lähiaikoina ollut Soldiers of Odinin kaltaista katupartiotoimintaa. Poliittiset päättäjät ja kaupunkilaiset muun muassa sosiaalisessa mediassa toivoivat myös Joensuun kaupunkia ottamaan kantaa katupartiotoimintaan.

– Joensuussa turvallisuus on edelleenkin hyvällä tasolla. Kaupungilla voi liikkua turvallisesti pelkäämättä joutuvansa rikoksen uhriksi. Poliisin tiedon mukaan Joensuussa ei ole myöskään tapahtunut yleisessä turvallisuudessa sellaisia muutoksia, joiden takia edellä kuvattu toiminta olisi tarpeellista, kaupunki korostaa tiedotteessaan.

Joensuun kaupunki korostaa, että katupartiotoiminnalla ei ole rikottu lakia ja seuraa tilannetta yhteistyössä poliisin kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme