Mainos
Mainos

Joensuun kiskobussi huoltoon

Joensuun ja Pieksämäen välillä liikennöivä kiskobussi on poissa liikenteestä 6.-24. heinäkuuta ennakkoon sovittujen muutostöiden vuoksi. Kiskobussiin vaihdetaan muun muassa istuimet ja moottoreiden ilmanottoa muutetaan. Muutostöiden aikana kiskobussivuorot ajetaan veturivetoisilla junilla.

Ensimmäinen kiskobussi aloitti liikennöinnin reitillä toukokuussa. Kiskobussi on toiminut ilman häiriöitä. Matkustajia on riittänyt, ja joillakin vuoroilla olisi tarvittu kaksi yhteen kytkettyä yksikköä. Uusia kiskobusseja on tulossa Suomeen kuitenkin vasta syksyllä.

VR on tilannut 16 kiskobussia tshekkiläiseltä CKD Vagonka -yhtiöltä. Loput 15 kiskobussia toimitetaan Suomeen ensi vuoden kevääseen mennessä. Uusia kiskobusseja tulee myös reiteille Joensuu-Nurmes, Iisalmi-Ylivieska, Karjaa-Hanko, Savonlinna-Parikkala ja Tampere-Haapamäki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme