Mainos
Mainos

Joensuun yliopiston tuloja ulkopuolisille tileille

Esitutkinta paljastaa, että Joensuun yliopistolle kuuluvia tuloja on ohjattu ulkopuolisille tileille. Asia on nyt syyteharkinnassa.

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Joensuun yliopistolle kuuluvien varojen epäillystä väärinkäytöstä.Tutkinnassa selvisi, että yliopistolle kuuluvia tuloja on ohjattu sen ulkopuolisille tileille.

Esitutkinta perustui Joensuun yliopiston tekemään tutkintapyyntöön. Yliopisto epäili, että sille kuuluvia tuloja on vuosina 1990-2002 ohjattu yliopiston ulkopuolisille tileille valtiovarainministeriön Joensuun korkeakoululle vuonna 1976 antaman tilisäännön sekä vuonna 1992 vahvistetun yliopiston oman taloussäännön vastaisesti. Lisäksi yliopisto on antanut pankkitilien käytöstä muita sisäisiä ohjeita ja määräyksiä, joita epäiltiin rikotun.

Tilien käyttö paljastui Valtiontalouden tarkastusviraston joulukuussa 2001 suorittamassa tarkastuksessa.

Jutun tutkinnasta vastasi KRP:n itäisen osaston Joensuun yksikkö. Tutkinnassa ilmeni, että Saimaan ja Laatokan vesien sekä muiden ympäristötekijöiden tutkimuksiin saatuja apurahoja sekä niihin liittyvien seminaarien ja symposiumien osallistumismaksuja oli ohjattu kuudelle yliopiston ulkopuoliselle tilille yhteensä ainakin 195 000 euron edestä. Rahat oli käytetty pääosin tutkimustoimintaan sekä seminaarien ja symposiumien aiheuttamiin kustannuksiin.

Kyseiset tilit lopetettiin ja niillä olleet loput varat siirrettiin tammikuussa 2002 Joensuun yliopiston hallinnoimille tileille.

Syylliseksi epäiltyinä on esitutkinnassa kuulusteltu virkasuhteista Joensuun yliopiston vanhempaa tutkijaa ja hänen apunaan toiminutta osastosihteeriä.

Esitutkinta-aineisto toimitetaan syyteharkintaan Joensuun kihlakunnan syyttäjävirastoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme