Mainos
Mainos

Johannes Virolainen siunataan ensi viikolla

Eilen edesmennyt valtioneuvos Johannes Virolainen siunataan ensi viikon perjantaina. Virolaisen kunniaksi aiotaan järjestää valtiolliset hautajaiset.

Eilen kuolleen, sodanjälkeisen ajan merkittävimpiin suomalaisiin poliitikkoihin kuuluneen valtioneuvos Johannes Virolaisen muistoksi aiotaan järjestää valtiolliset hautajaiset. Siunaustilaisuus järjestetään Helsingin Vanhassa Kirkossa perjantaina 22. joulukuuta kello 13.00. Tilaisuuteen osallistuvat muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Paavo Lipponen.

Valtioneuvoston on tarkoitus päättää torstaina valtiollisten hautajaisten järjestämisestä. Virolainen kuoli Lohjan aluesairaalassa eilen aamupäivällä 86-vuotiaana. Hän ehti vaikuttaa Suomen politiikassa yli 40 vuoden ajan 1940-luvun puolivälistä lähtien muun muassa kansanedustajana, eduskunnan puhemiehenä, ministerinä ja pääministerinä. Ministerinä Virolainen oli vuodesta 1950 lähtien lukuisissa hallituksissa. Keskustapuolueen ja Maalaisliiton puheenjohtajana hän toimi 1960-luvun puolivälistä vuoteen 1980. Virolainen oli keskustapuolueen presidenttiehdokas vuonna 1982. Hän oli koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteen tohtori. Valtioneuvoksen arvon hän sai vuonna 1989.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme