Mainos
Mainos

Johtajasopimukset yleistymässä kunnissa

Johtajasopimuksessa sovitaan muun muassa yhteistyöstä ja työnjaosta kunnanjohtajan ja poliittisen johdon välillä.

Kuntaliitto

Kuntaliiton tuoreen kyselyn mukaan johtajasopimusten tekeminen on yleistynyt kunnissa.

Sopimuksen on allekirjoittanut tähän mennessä 51 kunnanjohtajaa ja 53 kunnassa on suunnitteilla johtajasopimuksen käyttöönotto. Vielä vuosi sitten sopimuksia oli tehty 41.

Sopimuksen tekemistä suunniteltiin 33 kunnassa. Kuntaliiton toukokuussa tekemään kyselyyn vastasi 274 kunnan- ja kaupunginjohtajaa eli noin 62 prosenttia kaikista kunnanjohtajista. Vastaajista 170:llä ei ollut johtajasopimusta, eikä sellaista ollut suunnitteilla.

Johtajasopimus on kunnan ja kunnanjohtajan välinen. Siinä sovitaan mm. kunnan luottamushenkilöjohdon ja kunnanjohtajan yhteistyöstä sekä määritellään työn tavoitteet, tehtävät ja työnjako poliittisen johdon kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot