Mainos
Mainos

Johtajuus ei kiinnosta naisia

Valtaosa alle nelikymppisistä naisista ei halua johtajiksi. Helsinkiläisen nuorkauppakamarin kyselyn mukaan esimiesten rutiinityöt eivät kiinnosta.

Helsinkiläisen Nuorkauppakamarin kyselyn mukaan yli 60 prosenttia alle nelikymppisistä naisista ei kaipaa valtaa, statusta tai alaisia. Esimiesasema nähtiin pyyteettömäksi raadannaksi ja hallinnollisiin tehtäviin uppoamiseksi. Haluttiin vähemmän rutiinitöitä ja enemmän haastavampia, monipuolisempia ja mielenkiintoisempia tehtäviä.

Tulos yllätti Havis Amandan Nuorkauppakamarin puheenjohtajan Mia Lehden.

- Odotimme päinvastaista. Kun vuonna 2003 tehtiin tällainen tutkimus, tulokset oli päinvastaiset, Lehti hämmästelee.

Naiset ovat Suomessa nykyään korkeammin koulutettuja kuin miehet, mutta kynnys yrittäjäksi on korkea. Puolet palkansaajista on naisia, mutta yrittäjistä heitä on vain 30 prosenttia. Valtiohallinnon ylimmässä johdossa naisia on parisenkymmentä prosenttia.

- Tämän kyselyn mukaan vain yksi prosentti vastaajista näki oman esimiehensä esimerkin kannustavan. Tämä varmasti sitten latistaa sitä innostusta pyrkiä itse esimiesasemaan, toteaa Lehti.

Nuorkauppakamarin kyselyyn vastasi yli 600 25-39-vuotiasta naista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 26.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme