Mainos
Mainos

Johtajuusongelmat hiertävät terveydenhuoltoa

Johtajaongelmia pidetään Suomen terveydenhuollon suurimpana kipukohtana. Terveydenhuollon ammattilaisille tehdystä kyselystä muun muassa ilmenee, että muiden kuin lääkäritaustaisten johtajien asettuminen sairaaloiden ylimpään johtoon on haasteellista: johtajuus tulkitaan helposti ylikävelyksi, junttaamiseksi ja määräilyksi.

Johtamisongelmista viestitään myös yksiköiden ja osastojen sisältä. Esimerkiksi Tampereella Koukkuniemen vanhainkodissa toteutettu tuore henkilöstökysely kertoo poukkoilevasta johtamisesta sekä epäoikeudenmukaisista ja epäasiallisista esimiehistä.

Johtamisen asiantuntijoiden mukaan uudistusten toteuttaminen on terveydenhuollossa hankalaa mikäli henkilöstöjohtamisen taidot eivät kohene.

Katso Tuula Malinin raportti Mäntästä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot