Mainos
Mainos

Joka kahdeksas kunta nostaa veroprosenttiaan

Kaikkiaan 446 kunnasta 54 nostaa ensi vuonna veroprosenttiaan ja vain 2 laskee sitä.

Veroa laskevat ensi vuonna Kaskinen ja Loimaa. Nostajien joukossa on puolestaan kaksi suurta kaupunkia, Espoo ja Tampere. Keskimääräinen kuntien tuloveroprosentti nousee näin 18,03 prosentista 18,12 prosenttiin.

Veronnostoista huolimatta keskimääräinen kunnallisverotus kuitenkin kevenee ansio- ja tulonhankkimisvähennyksissä tehtyjen muutosten ansiosta. Kuntaliitto arvioi, että kunnallisverojen nosto pönkittääkin kuntataloutta ensi vuonna vain 1,7 prosenttia. Nostajien joukosta löytyy kaksi suurta kaupunkia, Espoo ja Tampere.

Laskijoita ovat puolestaan piskuiset Kaskinen ja Loimaa. Kaskisissa prosentti laskee 18:sta 17,75:een ja Loimaalla 19:sta 18,50:een.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.11.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot