Mainos
Mainos

Joka kolmannessa hississä turvallisuusongelma

Noin joka kolmas Suomen henkilöhisseistä ei täytä nykyisiä EU-turvasuosituksia. Näistä noin 15 000 hissistä puuttuu yleensä erillinen hissikorin ovi eivätkä ne pysähdy kerroksessa oikeaan paikkaan.

Suomessa on noin 40 000 hissiä. Yhden oven hisseissä sattuu vuosittain kymmenkunta vähintään ruhjeita tuottavaa onnettomuutta. Viimeisen 10 vuoden aikana sattuneet neljä kuolemantapausta ovat kaikki johtuneet ison pyörällisen esineen kiilautumisesta hissikuilun oven ja takaseinällä seisovan matkustajan väliin. Pikkuhaavereita sattuu huomattavasti enemmän.

Hissin toimiessa taloyhtiöissä ei sen nykyaikaistamistarvetta mielletä ja työn aloittaminen onkin pitkälti isännöitsijöiden aktiivisuuden varassa. Vaikka Valtion Asuntorahaston 50 prosentin avustusmahdollisuus on iso apu taloyhtiöille, silti omaa rahaa tarvitaan.

- Hissien peruskorjausten hinnat ovat tapauskohtaisia, mutta suurin piirtein liikutaan 30 000-60 000 euron hintahaarukassa, riippuen hissin turvallisuustason parantamisesta, arvioi myyntipäällikkö Tapio Arpiainen KONE Hissit Oy:stä.

Suomalaisten hissien keski-ikä on 30 vuotta. Hissejä rakennetaan vuosittain noin 1000 lisää ja niitä peruskorjataan noin 700 kappaleen vuosivauhdilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot