Mainos
Mainos

Joka kolmas hyväksyy ay-liikkeen puoluerahoituksen

Lähes joka kolmas suomalainen hyväksyy sekä ammattiliittojen että työnantajajärjestöjen antaman tuen puolueille.

Syyskuun aikana tehdystä kyselystä käy ilmi, että 29 prosenttia suomalaisista hyväksyy sekä ammattiyhdistysliikkeen että työnantajajärjestöjen antaman puoluerahoituksen.

Vasemmistoliiton kannattajista kuusi ja SDP:n kannattajista neljä kymmenestä hyväksyy ay-liikkeen antaman tuen, kokoomuksen kannattajista ay-rahoituksen hyväksyy joka kolmas.

Perussuomalaisten (76 %) ja vihreiden (63 %) kannattajat suhtautuvat ay-liikkeen antamaa puoluerahoitukseen torjuvimmin, mutta yhtä he vastustavat myös työnantajapuolen antamaa tukea.

Myös Keskustan kannattajista hieman yli puolet (52 %) on sekä ay-liikkeen että työnantajapuolen antamaa tukea vastaan.

Tiedot perustuvat Länsiväylän Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn, johon vastasi yli tuhat 15-79-vuotiasta suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot