Mainos
Mainos

Joka kolmas kunta tekee työtä ilmaston hyväksi

Kuntaliiton selvityksen mukaan lähes kolmannes Suomen kunnista tekee järjestelmällistä työtä ilmaston hyväksi.

Kyselyyn vastanneista 183 kunnasta 42 kuntaa on asettanut itselleen päästövähennystavoitteen. Päästöjen määrä on selvitetty 56 kunnassa ja valtuuston hyväksymä ilmastosuunnitelma on 36 kunnassa.

Tärkeimpänä kunnat pitävät energian säästämistä ja energiatehokkuuden parantamista, kuntalaisille suunnattua ilmastotiedotusta, kaavoituksella vaikuttamista sekä joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen edistämistä. Myös uusiutuvan energian lisääminen lämmöntuotannossa on tärkeää monessa kunnassa.

Suurista kaupungeista esimerkiksi Kuopio tavoittelee 40 prosentin ja Lappeenranta lähes kolmanneksen päästövähennyksiä vuoteen 2020 mennessä.

Lahti aikoo puolittaa päästönsä vuoteen 2025 mennessä vuoden 1990 tasosta. Vantaan tavoite on viiden prosentin vuosittainen päästövähennys. Myös Helsinki, Pori, Espoo, Maarianhamina ja Turku ovat sitoutuneet päästövähennyksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme