Mainos
Mainos

Joka kolmas suomalainen kopioi musiikkia tai videoita

Joka kolmas suomalainen kopioi musiikkia tai videoita, kertoo yksityisen kopioinnin määrää selvittänyt tutkimus.

Laillisesti kopioitujen musiikki- ja videotiedostojen määrä oli 548-678 miljoonaa kappaletta.

Muut lähteet, kuten verkkokaupoista ostetut tai laittomasti kopioidut musiikki- ja videotiedostot mukaan lukien, kopioinnin määrä oli arviolta 1,7 miljardia tiedostoa vuodessa. Musiikkia kopioitiin tavallisimmin alkuperäisiltä cd-levyiltä ja videoita tv-lähetyksistä.

Yksityisen kopioinnin määrää selvitti Taloustutkimus Oy hyvitysmaksun neuvottelukunnan toimeksiannosta.

Neuvottelukunnassa ovat edustettuina tekijänoikeusjärjestöt, laitevalmistajat ja maahantuojat sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja liikenne- ja viestintäministeriö. Tutkimuksen tilaajana toimi Teoston hyvitysmaksuyksikkö.

Tutkimukseen haastateltiin 3 040:tä 15-79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksesta rajattiin pois omatekoinen musiikki ja videomateriaali sekä työkäyttöä varten kopioitu aineisto.

Suomen lain mukaan alkuperäisistä cd-levyistä ja tv-tallennuksista tapahtuva kopiointi kuuluu laillisen yksityisen kopioinnin piiriin. Myös kopioiminen kavereilta ja perheenjäseniltä on sallittua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot