Mainos
Mainos

Joka kolmas suomalainen pelkää sutta ja karhua

Tuoreen tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista pelkää suurpetoja.

Suurpedot.fi-sivuston teettämässä kyselyssä 34 prosenttia vastaajista pelkäsi karhua ja 32 prosenttia sutta. Naisista pelkoja oli reilulla 45 prosentilla, ja miehistä pelkääjiksi ilmoittautui noin 20 prosenttia.

Lapsiperheiden vanhemmat pelkäävät susia enemmän kuin ne, jotka asuvat aikuisten kesken. Peloissa on myös alueellisia eroja: Karhua pelkäävät eniten pohjoissuomalaiset ja länsisuomalaiset. Vähiten karhu pelottaa pääkaupunkiseudun asukkaita tai muita eteläsuomalaisia ja itäsuomalaisia.

Susi pelottaa eniten länsisuomalaisia. Etelä-Suomessa ihmiset pelkäävät saman verran sutta kuin karhuakin, mutta itäsuomalaisista vain 26 prosenttia ilmoitti pelkäävänsä sutta.

Susipelko näyttää pysyneen ennallaan pitkään. Vuonna 1995 Riku Lumiaron pro gradu -tutkimuksessa sutta pelkäsi myös 32 prosenttia suomalaisista. Sen sijaan karhupelko on vähentynyt vuosituhanteen vaihteesta.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot