Mainos
Mainos

Joka kolmas synnyttäjä ylipainoinen

Joka kolmas synnyttäjä on ylipainoinen. Ylipaino vaikeuttaa kaikkia synnytystapoja, ja hyvin lihavat synnyttäjät pistävät sekä leikkauspöydät että synnytyksiä hoitavan henkilökunnan haasteen eteen.

Mediuutisten mukaan esimerkiksi Hyvinkään sairaala uusi vastikään keisarileikkaussalinsa pöydän. Uusi pöytä kestää 220 kilon painon, kun edellinen kantoi 140 kiloa - mikä oli liian vähän.

THL:n tuoreiden tilastojen mukaan useampi kuin joka kymmenes synnyttäjä on merkittävästi ylipainoinen ja joka kolmas on ylipainoinen.

Hyvin lihavilla synnyttäjillä voi olla kivunlievityksessä ongelmia. Lisäksi heillä on enemmän raskaus- ja synnytyskomplikaatioita.

- Heillä on enemmän sokeriaineenvaihdunnan häiriöitä, sikiöt ovat keskimäärin kookkaampia, ja synnytys edistyy huonommin, sanoo Hysin Hyvinkään naisten- ja lastentautien tulosalueen johtaja Martti Ämmälä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme