Mainos
Mainos

Joka kolmas varusmies ajaisi autoa kahden oluen jälkeen

Joka kolmas varusmies on sitä mieltä, että autoa voi ajaa parin oluen jälkeen, selviää Puolustusvoimien ja Liikenneturvan yhteisestä tutkimuksesta. Lisäksi joka viides varusmies vähätteli väsymyksen vaikutusta ajokuntoon. Heidän mielestään nuori ihminen jaksaa ajaa autoa, vaikka olisi valvonut edellisen yön.

Tuloksista selviää myös, että omalla autolla liikkuminen on edelleen suositumpaa kuin varuskunnan tarjoamien yhteiskuljetusten käyttäminen.

- Enemmistö varusmiehistä uskoo, että liikenneturvallisuusasioiden pohtiminen vaikuttaa heidän omaan käyttäytymiseensä, sanoo everstiluutnantti Mikko Viitala pääesikunnan henkilöstöosastolta.

Kyselyyn vastasi keväällä reilut 1600 alokasta ei puolilta Suomea. Särmänä liikenteessä -kampanjaan kuuluva kysely tehdään myös seuraavalle saapumiserälle. Kampanjalla halutaan kiinnittää nuorten miesten huomio esimerkiksi rattijuopumukseen, väsymyksen vaikutuksiin ja joukkoliikenteeseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme