Mainos
Mainos

Joka kolmas vastustaa Musiikkitaloa

Useampi kuin joka kolmas suomalainen jättäisi Musiikkitalon kokonaan rakentamatta. Tämä käy ilmi Ilta-Sanomien TNS Gallupilla teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 35 prosenttia katsoi, ettei Musiikkitaloa tarvita. Sen sijaan 37 prosenttia oli sitä mieltä, että Musiikkitalo tulisi rakentaa hinnasta riippumatta.

Joka viides vastanneista tyytyisi talon rakentamisessa halvempaan versioon, jotta kustannuksista pystyttäisiin säästämään.

Pääkaupunkiseudulla hanke saa kannatusta keskimääräistä enemmän. Kyselyn mukaan pääkaupunkiseudun asukkaista 46 prosenttia pystyttäisi talon alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kustannuksista välittämättä.

Musiikkitalon vastustajia löytyy suhteellisesti eniten vähän koulutettujen, yli 65-vuotiaiden sekä työttömien ja työväestön keskuudesta.

Sen sijaan toimihenkilöiden ja yrittäjien keskuudessa on enemmän niitä, jotka suhtautuvat myönteisesti talon rakentamiseen. Korkeasti koulutetuista lähes joka toinen eli 49 prosenttia rakentaisi talon alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Myös vihreiden ja kokoomuksen kannattajien joukossa on keskimääräisesti enemmän niitä, jotka rakentaisivat talon siten kuin on suunniteltu.

Tutkimukseen vastasi puhelimitse tuhat suomalaista 3.-13. maaliskuuta. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme