Mainos
Mainos

Joka kouluun tulossa oma nimikkopoliisi keväällä

Jokainen Suomen koulu on saamassa oman nimikkopoliisin kevään aikana. Poliisin ylijohto on Turun Sanomien mukaan lähettänyt asiaa koskevan ohjeistuksen poliisilaitoksille. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero aloittaa kahden viikon kuluttua neuvottelut poliisipäälliköiden kanssa verkon kehittämisestä.

Koulupoliisijärjestelmän tehtävänä on lisätä yhteistyötä koulun ja poliisin välillä. Valvonta- ja järjestystehtävien hoitamisen lisäksi nimikkopoliisi voi opettaa koululla muun muassa liikenne- ja laillisuusasioita. Hän voi olla myös mukana esimerkiksi vanhempainilloissa.

Monissa kaupungeissa, kuten Turussa ja Helsingissä, on jo toiminnassa nimikkopoliisijärjestelmä.

Paatero painottaa, että koulupoliisitoiminnasta ei koidu merkittäviä kustannuksia, sillä nimikkopoliiseina toimivat tekevät kyseisiä töitä muiden tehtävien lomassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot