Mainos
Mainos

Joka kuudes pappi siunaisi lesbo- ja homoparit

Kirkon tutkimuskeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan vain joka kuudes pappi kannattaa ajatusta, että kirkko siunaisi samaa sukupuolta olevien parisuhteita, jos lakiesitys parisuhteen rekisteröinnistä hyväksytään eduskunnassa syksyllä.

Kaikista kirkon työntekijöistä 87 prosenttia suhtautuu liittojen siunaamiseen kielteisesti, papeista 83 prosenttia.

-Jos laki menee läpi, niin totta kai kirkko laatii pelisäännöt siitä, miten rekisteröityjä parisuhteita kohdellaan, piispainkokouksen sihteeri Kalervo Salo sanoo.

Käytännössä asian pitäisi edetä siten, että piispainkokoukselle tehdään virallinen aloite asian käsittelystä. Aloiteoikeus on piispainkokouksen jäsenillä, kirkolliskokouksella, kirkkohallituksella ja tuomiokapituleilla. Salon mukaan piispat ovat käyneet asiasta epävirallisia keskusteluja, joita ei voi nimittää vielä edes valmisteleviksi keskusteluiksi. Ensin odotetaan lainsäätäjien päätöstä.

Työntekijöiden enemmistö vastustaa suhteiden virallistamista

Vaikka selvä enemmistö papeista ei sallisi naispareille ja miespareille kirkollista siunaamista, puolet heistä kannattaa kuitenkin esitystä parisuhteen rekisteröinnistä. Papit ovat asiassa sallivammalla linjalla kuin kirkon työntekijät yleensä, sillä koko henkilöstöstä parisuhteen rekisteröimistä kannattaa vain 39 prosenttia.

Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyssä näkyi selvä ero asenteissa Etelä-Suomen ja muun maan välillä. Helsingin hiippakunnan työntekijöistä parisuhteen rekisteröinnin hyväksyy 58 prosenttia, Oulun hiippakunnassa vain 27 prosenttia. Helsingin hiippakunnan työntekijöistä liittojen kirkollista siunaamista kannattaa neljännes. Kirkon nuoret työntekijät suhtautuivat parisuhteen rekisteröintiin vanhempia myönteisemmin - ja naiset miehiä myönteisemmin.

Kirkon työntekijöiden asenteet ovat selkeästi keskivertosuomalaista kielteisemmät. Taloustutkimuksen kyselyssä viime syksynä suomalaisista 65 prosenttia ilmoitti kannattavansa homo- ja lesboparien suhteiden virallistamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme