Mainos
Mainos

Joka kymmenes äänestänyt ennakkoon

Joka kymmenes äänioikeutetuista on jo äänestänyt syksyn kuntavaaleissa. Tämän illan tiedon mukaan äänestämässä oli käynyt 433 789 kansalaista eli 10,35 prosenttia äänioikeutetuista.

Kolmantena ennakkoäänestyspäivänä kävi äänestämässä 144 346 kansalaista. Edelleen naiset äänestivät miehiä selvästi vilkkaammin.

Äänestysvilkkaus on melko lailla samaa luokkaa kuin edellisissä kuntavaaleissa neljä vuotta sitten. Silloin vastaavalla hetkellä äänestäneitä oli runsaat 440 000. Vertailu ei ole kuitenkaan aivan täsmällistä, sillä osa ennakkoäänistä kirjautuu tilastoihin vasta seuraavana päivänä.

Ennakkoäänestys päättyy ensi tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on runsaan viikon kuluttua sunnuntaina.

Muutamissa kunnissa äänestysprosentti on kivunnut jo yli 20:n. Keski-Pohjanmaan Lestijärvellä äänestämässä on käynyt jo joka neljäs. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla äänestysprosentti jäi vielä alle 8:n.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot