Mainos
Mainos

Joka kymmenes ajaa talvirenkailla kesällä

Vanhoilla talvirenkailla ajaminen kesäaikaan on sallittua, kunhan nastat on poistettu. Tuoreen selvityksen mukaan vanhat talvirenkaat voivat olla turvallisuusriski myös kesäkaudella.

Joka kymmenes autoilija ajoi elokuun lopulla talvirenkailla, selviää valtakunnallisen Rengasratsia-kampanjan tuloksista.

Elokuun viimeisellä viikolla ympäri maata järjestetyissä ratsioissa tarkastettiin 1700 henkilöauton ja pakettiauton renkaat.

Rengasratsia-kampanjan toteuttajat Autorengasliitto, Liikenneturva ja poliisi yllättyivät talvirenkaiden yleisyydestä. Etukäteen arvioitiin, että vain muutama prosentti autoilijoista ajaisi talvirenkailla.

Tekniikan Maailman tuoreen selvityksen mukaan vanhoja talvirenkaita ei voi ajaa turvallisesti loppuun edes kesäkaudella. Vesiliirron välttämiseksi kuluneilla talvirenkailla ajonopeutta on vähennettävä reilusti.

Vanhoilla talvirenkailla ajaminen kesäaikaan on sallittua, kunhan nastat on poistettu. Ylikomisario Heikki Seppä sisäministeriöstä kuitenkin muistuttaa, että autoilijan on huomioitava talvirenkaiden kesäkäyttöön liittyvät turvallisuusriskit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme