Mainos
Mainos

Joka kymmenes vaihtaa ammattiaan vuodessa

Noin joka kymmenes työssä oleva vaihtaa ammattia vuoden aikana.

Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan keskimäärin joka kymmenes työssä oleva vaihtoi ammattia vuoden kuluessa vuosina 2006-2007.

Ammattia vaihtavien osuus on yleensä suurempi noususuhdanteessa kuin laskusuhdanteessa vaihdellen tarkastelujakson aikana 6 ja 16 prosentin välillä.

Kolme viidestä 2000-luvulla ammattia vaihtaneesta vaihtoi samalla myös työnantajaa. Vastaavasti kaksi viidestä vaihtoi ammattinimikettä saman työnantajan palveluksessa.

Noin joka kymmenes ammattia vaihtanut vaihtoi samalla myös asuinkuntaa.

Suoraan ammatista toiseen tapahtuva työvoiman liikkuminen on tutkimuksen mukaan vain löyhästi kytköksissä eri ammattiryhmien työllisyyden kehitykseen. Valtaosa ammatillisesta liikkuvuudesta on ristikkäistä liikettä, joka ei vaikuta ammattialan työpaikkojen kokonaismäärään.

Yksilötasolla varttuneisiin verrattuna nuorten liikkuvuus on moninkertainen.

Tutkimus on osa talousneuvoston teettämää laajempaa työvoimarkkinoiden dynamiikkaa koskevaa selvitystyötä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot