Mainos
Mainos

Joka neljäs hoitaja on kokenut työssään väkivaltaa

Hoitajiin kohdistuva väkivalta on yleistynyt Suomessa. Erityisen yleistä hoitajiin kohdistuva väkivalta on vanhustenhoidossa, ensiavussa ja psykiatrisessa hoidossa.

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehyn mukaan useimmiten kyse on tönimisestä tai lyömisestä, mutta pahimmillaan hoitajia on uhkailtu ampuma-asein.

Tehyn mukaan hoitajiin kohdistuva väkivalta on yleistynyt vuosi vuodelta. Varovaisen arvion mukaan joka neljäs hoitaja on kokenut työssään väkivaltaa.

Väkivaltaisesti käyttäytyy tavallisimmin päihtynyt potilas, mutta toisinaan myös potilaiden omaiset äityvät väkivaltaisiksi. Monilla vastaanotoilla hoitohenkilökunnan työtä on turvaamassa ympärivuorokautinen vartija.

Tehyn mukaan hoitajien työturvallisuuteen tulisi kuitenkin panostaa vielä nykyistä enemmän, sillä fyysisen väkivallan lisäksi hoitajia uhkaavat erilaiset biologiset vaaratekijät, kuten hepatiitti- ja hiv-tartunnat.

Tehy pyrkii kiinnittämään huomiota hoitajiin kohdistuvaan väkivaltaa Älä riko hoitajaasi - kampanjalla.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 14.3.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot