Mainos
Mainos

Joka neljäs sote-alan rakennuksista huutaa korjausta

Valtiovarainministeriön lisätalousarviossa ehdotetaan 15 miljoonan euron määrärahaa sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten homekorjaushankkeisiin.

Määräraha on kertaluonteinen ja sitä saa käyttää avustuksina kunnille vuonna 2013 ja 2014 alkaviin sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten homekorjaushankkeisiin.

- Rakennusten kosteus- ja homevauriot ovat yksi suurimmista syistä huonoon sisäilman laatuun. Noin 600 000 - 800 000 suomalaista altistuu päivittäin homeesta aiheutuville sisäilman epäpuhtauksille. Osa heistä altistuu kosteusvaurioille sekä työpaikalla, koulussa tai päiväkodissa että kotonaan, peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) toteaa.

- Homeesta aiheutuneiden sairauksien kustannukset ovat myös huomattavat. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilaaman selvityksen mukaan kosteus- ja homeongelmiin liittyvät terveyshaitat aiheuttavat vuodessa noin 450 miljoonan euron kustannukset.

- Rakennusten korjauksilla pyritään poistamaan kosteus- ja homevaurioita ja ehkäisemään niistä aiheutuvia terveyshaittoja. Noin 25 prosenttia sosiaali- ja terveydenhuollon 8 000 rakennuksesta kaipaa välitöntä korjausta, ministeri Huovinen jatkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat Suomen Kuntaliiton kanssa ehdottaneet toimenpiteitä kosteusvaurioiden poistamiseksi koulujen, päiväkotien sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakennuksista. Yksi ehdotuksista on, että kosteus- ja homevaurioiden korjaamista avustetaan valtion toimesta yhteensä 100 miljoonalla eurolla vuosittain aina vuoteen 2020 saakka.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot