Mainos
Mainos

Joka neljäs suomalainen opiskelee

Opiskelijoiden määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan.

Yhteensä 1 260 000 suomalaista opiskeli toissa vuonna tutkintoa varten, kertoo Tilastokeskus. Määrä on noin neljännes suomalaisista.

Hieman alle puolet näistä opiskeli peruskouluissa, vajaa kolmannes ammatillisessa tai lukiokoulutuksessa ja neljännes ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelijoiden määrä on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan. Peruskoululaisten ja lukiolaisten määrä on kuitenkin vähentynyt ikäluokkien pienentymisen vuoksi. Sen sijaan ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärä on kasvanut jatkuvasti muun muassa aikuisille suunnatun ammatillisen koulutuksen lisääntymisen vuoksi.

Myös viime syksyn ennakkotietojen mukaan opiskelijamäärien kehitys näyttäisi jatkuvan ennallaan.

Tutkintoja valmistui toissa vuonna vajaat 200 000, mikä oli hivenen enemmän kuin edellisenä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot