Mainos
Mainos

Joka neljäs testattu ei lapsen isä

Isyystestien määrä on noussut vähitellen siitä lähtien, kun DNA-tutkimukset tulivat tehokkaaseen käyttöön vuosituhannen vaihteessa.

Joka neljäs DNA-testillä tutkittava isäehdokas ei ole lapsen isä.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Suomessa tehtiin viime vuonna runsaat 1400 virallista DNA-testiin perustuvaa isyystutkimusta. Testatuista isäehdokkaista 25 prosentin kohdalla isyys poissuljettiin testillä.

Valtaosa testeistä tehtiin Kansanterveyslaitoksen isyystutkimuslaboratoriossa. Lisäksi virallisia testejä tekee Suomessa vain Helsingin oikeuslääketieteen laitos.

Isyystestien määrä on noussut vähitellen siitä lähtien, kun DNA-tutkimukset tulivat tehokkaaseen käyttöön vuosituhannen vaihteessa.

Viime vuonna suurimmalla osalla lapsista, joiden isää selvitettiiin oli vain yksi isäehdokas. Helsingin lastenvalvojien tiimin johtavan sosiaalityöntekijän Pirjo Pelkolan mukaan tilanteet, joissa äiti nimeää useampiakin isäehdokkaita, eivät kuitenkaan ole harvinaisia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot