Mainos
Mainos

Joka neljäs yksinhuoltaja elää köyhyydessä

Yksinhuoltajien köyhyys on lisääntynyt selvästi 1990-luvun alun laman jälkeen.

Tänään Porin SuomiAreenassa julkaistun tutkimuksen mukaan jo neljäsosa yhden perheen vanhemmista elää köyhyysrajan alapuolella. Yhä useamman yksinhuoltajan ongelma on työttömyys; yksinhuoltajan on vaikeampi työllistyä kuin muiden perheellisten.

Kovin paljon helpompaa ei ole usein niilläkään yksinhuoltajilla, joilla on töitä. Työssä käyvä yksinhuoltaja jää ilman tukia ja etuuksia, vaikka pelkästään asumismenot ovat samat kuin kahden vanhemman perheessä.

Tutkimusten mukaan joka neljäs yksinhuoltaja elää jo köyhyydessä. Köyhyys on lisääntynyt selvästi parissakymmenessä vuodessa.

- Vielä 90-luvun alussa yhden vanhemman perheet eivät erityisemmin eronneet mistään muista lapsiperheistä tai muista perheistä Suomen maassa. Mutta laman myötä ryhdyttiin leikkaamaan monia etuuksia, joita ei sitten tuotu takaisin, toteaa Yhden vanhemman perheiden liiton puheenjohtaja Eija Tuominen.

Suomessa on 120 000 yhden vanhemman perhettä, joissa elää liki 200 000 lasta.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Porista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme