Mainos
Mainos

Joka sadas pääkaupunkilainen pummilla bussissa

Matkalippujen tarkastajat eivät olekaan täysin armottomia. Viime vuonna YTV:n tarkastajat saivat kiinni 4500 bussimatkustajaa ilman lippua, mutta 80 euron tarkastusmaksu annettiin vain 3000:lle.

Viime vuonna tarkastettiin kaikkiaan liki 400 000:ta YTV:n matkustajaa. Näin voidaan päätellä, että pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä ainakin joka sadas ajelee pummilla. Osuus voi toki olla suurempikin. Tähän viittaa ainakin se, että kun tarkastettujen matkustajien määrä on kasvanut vuosittain, myös liputta ajavien osuus on kasvanut.

Kaikille pummilla ajamisesta kärähtäneille ei anneta sakkoa. Tarkastusmaksulain mukaan maksua ei tarvitse määrätä, jos lipun puuttuminen johtuu iästä tai vaikkapa järkkyneestä mielentilasta. Tarkastajat eivät sakota myöskään alle 15-vuotiaita. Viime vuonna tarkastusmaksua ei määrätty kolmannekselle liputta matkustaneista.

VR:n tarkastuksissa lähijunien matkustajista on jäänyt pummilla ajamisesta kiinni 3,6 prosenttia. Tämän pohjalta YTV on laskenut, että pääkaupunkiseudun bussi- ja lähijunaliikenteessä menetetään vuosittain neljä miljoonaa euroa liputta ajamisen vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme