Mainos
Mainos

Joka seitsemäs itäsuomalainen voi huonosti

Viisi prosenttia kaikista vastaajista koki itsensä melko usein syrjityksi ja ulkopuoliseksi.

Vaikka valtaosa itäsuomalaista pitää hyvinvointinsa tilaa hyvänä, kokee joka seitsemäs hyvinvointinsa huonoksi tai melko huonoksi. Näistä 85 000 itäsuomalaisesta suurin osa on ikääntyneitä.

Itäsuomalaisten kokemukset hyvinvoinnistaan tulevat ilmi laajassa kyselytutkimuksessa, jonka teki Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.

Pohjoiskarjalaisten hyvinvoinnin tila on Itä-Suomen läänin kolmesta maakunnista heikoin. Lähes joka viides kokee nykyolonsa huonoksi tai melko huonoksi, kun Etelä- ja Pohjois-Savossa tällainen tuntemus on 13-14 prosentilla asukkaista.

Viisi prosenttia kaikista vastaajista koki itsensä melko usein syrjityksi ja ulkopuoliseksi.

Tulonsa koki liian pieniksi noin viidennes vastaajista. Tämä osuus määrittää köyhiksi itäsuomalaisiksi lähes 50 000 ihmistä.

Tutkimus julkistettiin tänään Mikkelissä. Tutkimukseen vastasi 3200 Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan asukasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot