Mainos
Mainos

Joka toinen hoitaja tyytyväinen työhönsä

Sairaanhoitajista ja terveydenhoitajista yli puolet on tyytyväisiä työhönsä. Tyytyväisten määrää voi tulkita hoitoalalle hakeutuvien kutsumuksella ammattiin.

Yli puolet sairaanhoitajista ja terveydenhoitajista on tyytyväisiä työhönsä. Alan vaihtoa on harkinnut joka kolmas, työpaikan vaihtoa joka toinen.

Tänään Turun Yliopistossa tarkastettavan Liisa Kuokkasen terveystieteen väitöstutkimuksen mukaan eniten kiinnostuneita työpaikan ja jopa alan vaihdosta ovat alle 40-vuotiaat akuuttisairaanhoidossa työskentelevät.

Tyytyväisten määrää Kuokkanen tulkitsee siten, että hoitoalalle hakeutuvilla on jonkinlainen kutsumus, joka vielä vahvistuu pitkän koulutuksen aikana.

-Työpaikan tai alan vaihdosta haaveilevien määrä kertoo kuitenkin, että aivan kaikki työyhteisöissä ei ole kohdallaan, Kuokkanen huomauttaa.

Kuokkanen selvitti hoitajien valtaistumista eli sitä, miten he kokevat pystyvänsä vaikuttamaan elämäänsä ja työhönsä. Tutkimukseen osallistui 600 pääkaupunkiseudulla työskentelevää akuutti- ja pitkäaikaishoidon sairaanhoitajaa sekä terveydenhoitajaa.

Haastatellut hoitajat tunsivat toimivansa itsenäisesti varsinaisessa potilastyössä. Sen sijaan vaikutusmahdollisuudet muihin työhön liittyviin tekijöihin koettiin vähäisiksi. Suurimpina esteinä mainittiin byrokraattinen organisaatio ja autoritaarinen johtamistapa. Myös lyhyet työsuhteet aiheuttavat epävarmuutta ja estävät sitoutumista työhön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot