Mainos
Mainos

Joka toinen opiskelija työskenteli opintojen ohessa

Lähes puolet opiskelijoista kävi töissä opintojensa ohessa vuonna 2015, selviää Tilastokeskuksen koulutustilastosta.

Yleisintä töiden ja opintojen yhdistäminen oli korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa. Heistä yli puolet kävi töissä opintojensa ohessa. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijoista lähes puolet kävi töissä.

Naiset kävivät miehiä yleisemmin töissä opintojensa ohessa. Töiden ja opintojen yhdistäminen oli yleisintä Uudenmaan, Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa sekä Ahvenanmaalla.  

Yhä harvempi keskeytti koulutuksen 

Koulutuksen keskeyttäneiden opiskelijoiden määrä väheni vuonna 2015, selviää niin ikään Tilastokeskuksen koulutustilastosta. Tutkintoon johtavan koulutuksen keskeytti toissa vuonna reilu viisi prosenttia opiskelijoista. Keskeyttäminen väheni lukio-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksessa.

Miehet keskeyttivät tutkintoon johtavan koulutuksen naisia useammin. Eniten keskeytettiin luonnontieteiden koulutusalalla, matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla sekä luonnonvara- ja ympäristöalalla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme