Mainos
Mainos

Joka toinen pelkää laman huonontavan työoloja

Laman vaikutus työoloihin pelottaa suomalaisia vähemmän kuin muita EU-kansalaisia. Kuitenkin reilusti yli puolet suomalaisista uskoo, että työturvallisuus- ja terveysolot huononevat ainakin jonkin verran. 17 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo olojen pysyvän ennallaan.

Uhkaavimpina laman vaikutukset koetaan Liettuassa ja Slovakiassa, joissa yli 80 prosenttia vastanneista pelkää työolojen huonontuvan. Turvallisimmilla mielin ovat maltalaiset ja tanskalaiset, ilmenee viime keväänä tehdystä kyselystä.

Yli 70 prosenttia suomalaisista uskoo huonon terveyden johtuvan ainakin jossain määrin työstä. Silti monissa muissa EU-maissa työturvallisuutta arvostetaan työpaikan valinnassa enemmän kuin Suomessa. Meillä tärkeämpänä pidetään palkkaa ja työpaikan varmuutta.

Euroopan työterveys- ja turvallisuusviraston teettämään kyselyyn vastasi yli 27 000 ihmistä 27 eri maasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot