Mainos
Mainos

Joka viides aikuinen stressaantunut

Viidennes suomalaisista kärsii stressistä. Eniten stressiä kokevat pienituloiset ja toisaalta kaikkein suurituloisimmat.

Tuoreen kyselyn mukaan suomalaisista aikuisista joka viides kokee olevansa selvästi stressaantunut.

Runsalle 4000 suomalaiselle tehdyn Taloustutkimuksen kyselyn perusteella stressiä aiheutuu eniten työasioista sekä terveydestä. Työstä huolta aiheuttaa työn määrä, työssäjaksaminen sekä työpaikan pysyvyys. Sen sijaan huoli maailman levottomasta tilanteesta jää suurimmalla osalla haastatelluista taka-alalle.
Suomalaisista aikuisista 21 prosenttia kokee itsensä erittäin tai melko stressaantuneeksi. Ammattiryhmittäin tarkasteltuna stressi on yleisintä yrittäjillä ja opiskelijoilla. Vähiten stressiä kokevat puolestaan eläkeläiset ja koti-äidit ja -isät.

Tuloryhmittäin tarkasteltuna stressi on yleisintä ylimmissä sekä kaikkein alimmissa tuloluokissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot