Mainos
Mainos

Joka viides jää ilman lapsia

Suomessa on selvästi enemmän lapsettomia kuin muissa Pohjoismaissa, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Tilastokeskuksen lehdelle tekemän selvityksen mukaan suomalaisista 55-vuotiaista 19 prosenttia on lapsettomia. Muissa Pohjoismaissa vastaavan ikäisten lapsettomien osuus on vain kymmenisen prosenttia.

Syntyvyys on voimakkaasti kahtiajakautunutta, sillä lapsettomien lisäksi Suomessa on myös muita Pohjoismaita enemmän suurperheitä.

Lapsettomien osuus väestöstä on ollut kasvussa ainakin 1990-luvulta asti. Väestöliiton erikoistutkijan Anna Rotkirchin mukaan merkittävin syy tähän on perheen perustamisen lykkääminen tai sen hankaluus esimerkiksi sen takia, ettei sopivaa puolisoa löydy.

Noin 9 prosenttia Suomen lapsettomista on tehnyt tietoisen päätöksen olla hankkimatta lapsia, sanoo Rotkirch.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot