Mainos
Mainos

Joka viides kunta houkuttelee asukkaita ylimääräisillä eduilla

Kunnat ovat ryhtyneet jälleen houkuttelemaan asukkaita 1980-luvun malliin. Tarjolla on mm. vauvarahaa ja työmatkatukea, mutta useimmiten kunta tarjoaa tulijoille asumiseen liittyviä etuja.

Nyt kunnat halajavat ennen muuta kuntalaisten pääluvun mukaan jaettavia valtionosuuksia. Valtionosuudet ovat jo suuremmat kuin verotulot esimerkiksi tontteja kampanjoivassa Miehikkälässä.

2 500 asukkaan Miehikkälässä valtionosuus per asukas on keskimäärin 2 000 euroa vuodessa. Asukkaiden haalinta kannattaa, sillä esimerkiksi kuntaan muuttava viisihenkinen perhe maksaa käytännössä vuodessa omakotitontista kohtuuhinnan kunnalle. Perheen myötä valtionosuudet kasvavat 10 000 eurolla.

Miehikkälä on aiemmin tarjonnut monen muun kunnan tapaan sekä halpoja tontteja että valmiiksi rakennettuja omakotitaloja. Myönteiset kokemukset rohkaisivat polkaisemaan käyntiin uuden kampanjan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme