Mainos
Mainos

Joka viides kuntatyöntekijä koki väkivaltaa viime vuonna

Kuntien työntekijät näyttävät yhä usein joutuvan väkivallan tai sillä uhkailun kohteeksi. Työturvallisuuskeskus kertoi tänään kyselystä, johon vastanneista lähes joka viidettä oli ainakin uhattu väkivallalla viime vuonna.

Ero kuntatyöntekijöiden ja muiden palkansaajien välillä on iso. Muista kuin kuntatyöntekijöistä väkivallalla oli uhkailtu noin 7:ää prosenttia.

Omiin työtovereihin kohdistunutta väkivaltaa tai sen uhkaa oli havainnut yli puolet terveydenhuollon työntekijöistä. Sosiaalitoimen työntekijöistä osuus oli kolmannes ja sivistystoimessa työskentelevistä lähes neljännes.

Taantumasta huolimatta monet kuntien työntekijät luottavat yhä oman työnsä jatkumiseen. Työpaikan varmuus sai kyselyssä arvosanan 8,73, mikä oli vajaat kolme kymmenystä pienempi kuin toissa vuonna. Työelämän laatua koskeva arvosana oli lähes sama.

Työturvallisuuskeskuksen kyselyyn vastasi noin 700 kunta-alan työntekijää viime syksynä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme