Mainos
Mainos

Joka viides nuori tuntee kannabiksen kasvattajan

Kannabiksen kotikasvatus on yleistynyt niin vinhaa vauhtia, että jo joka viides alle 35-vuotias tuntee kasvattajan henkilökohtaisesti. Koko väestössä vastaava osuus on joka kymmenes, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksesta.

Tutkimusta ja kannabiksen kotiviljelyä käsitellään artikkelissa Kukkaa pukkaa - kannabiksen kotikasvatus Suomessa, joka on julkaistu Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä. Artikkelin ovat kirjoittaneet Pekka Hakkarainen, Jussi Perälä ja Leena Metso.

Kirjoittajien mielestä kannabiksen kotimainen viljely haastaa jo tuonnin ja kyseenalaistaa huumepolitiikan, joka perustuu salakuljetuksen ehkäisemiseen.

Marihuana on kotikasvatuksessa vallannut kannabismarkkinat ja ohittanut suosiossa hasiksen, joka on vahvemmaksi jalostettua kannabista. Kirjoittajat tulkitsevat tässä seurattavan eurotrendiä.

Väestökyselyn mukaan karkeasti ottaen 40 000-60 000 suomalaista on joskus kasvattanut kannabista. Aktiiviviljelijöitäkin on tuhansia.

Suomalainen kotikasvattaja on tyypillisesti ideologinen kannabiksen viljelijä, jolle raha ei ole motiivina. Kasvatuksen perusteita ovat saatavuus, laatu ja edullinen hinta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme